UNStudio has designed an “city speaker” in Seoul for the Okay-Pop music company


Amsterdam-based UNStudio has used sweeping geometric traces and steel surfaces to deliver a way of efficiency to the Seoul headquarters of South Korean music company YG Leisure.

Excluding the prevailing workplace constructing utilized by the company, the seven-story headquarters designed by UN Studio consists of places of work, assembly rooms and a recording studio.

exterior image of sculpture YG HQ
YG HQ is the headquarters of YG Leisure which was designed by UNStudio

Designed to resemble a speaker, the constructing contrasts the uncovered concrete of the neighboring constructing with a central glazed part surrounded by a “shell-like” steel panel cladding.

To the northeast, the “quiet aspect” of the constructing is extra enclosed, whereas to the southwest it opens with glazing and a balcony overlooking the adjoining park.

Metal and glass wrap on YG HQ exterior
The constructing has a sculptural kind that was designed to seem like a speaker

“It’s designed to be extra harking back to a product than a constructing, with every design characteristic having a demonstrative operate,” the studio mentioned.

“The brand new YG headquarters aligns with its larger brother in peak, ground and performance, whereas creating a brand new impulse for this area and a company that’s enabled by its distinctive place between the town and the park.”

Image of balconies at YG HQ
The constructing homes workplace area, recording studios and assembly rooms.

The places of work are organized round a four-storey skylight atrium that gives a gathering level for all its customers that pulls mild deep into the constructing plan.

A collection of projecting “pods” with giant home windows overlook this atrium, offering a spot to work or chill out.

“This space serves as a central stage for decrease stage places of work and recording studios in addition to for customers, employees and guests,” the studio mentioned.

All workplace areas are organized on the park aspect of the constructing to make sure daylight on all the ground.

Means-finding is integrated into the inside design by way of color-coding and sweeping traces that mirror the geometry of the constructing.

Interior image of the atrium at YG HQ
Curving traces had been integrated all through the inside design.

Lighting is built-in in strips, below the steps and in panels on the backside of the steps, with the intention of turning the workplace right into a luminous beacon at night time.

“The lighting idea of various inside areas within the night employs facade traces to disclose a glimpse of the completely different layers throughout the constructing, enhancing the standard of efficiency inherent within the leisure and music industries,” the studio mentioned.

pods look at atrium
The inside has a layered and futuristic look

Within the close by metropolis of Seongnam, Korean architect Moon Moon designed a constructing for Okay-pop company, Okay-Pop Curve, which contains a curved concrete frontage.

Elsewhere, architect Glenn Sestig designed a monolithic recording studio for digital music duo Solvax that nods to Nineteen Sixties Italian structure.

Images is by RohSpace.



Supply hyperlink

Online Rich Tech

Online Rich Tech